COVID-OLD studie van start

covid-old-start

Inmiddels is de COVID-OLD studie (COVID-19 Ouderen Landelijke Database) van start gegaan. COVID-OLD verricht onderzoek naar ouderen met coronavirus in het ziekenhuis.

Het onderzoek is een samenwerkingsverband tussen medisch specialisten (klinisch geriaters, internisten-ouderengeneeskunde, spoedeisende hulp artsen en internist-infectiologen) uit verschillende ziekenhuizen in Nederland. De projectleiders van het onderzoek zijn prof. dr. Simon Mooijaart en dr. Carolien van der Linden.

Ouderen die ziek worden door het coronavirus worden zieker en overlijden vaker dan jongeren. Met dit onderzoek willen we precies uitzoeken welke uitkomsten ouderen hebben die ziek worden. Hoe vaak worden ouderen met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen? Hebben ouderen bij de start van de ziekte andere klachten dan jongeren? Hoe vaak hebben ouderen met COVID-19 extra zorg nodig na hun ziekte, zoals thuiszorg?

Het onderzoek probeert te voorspellen wie een slechtere uitkomst heeft of juist een betere uitkomst bij COVID-19. Zijn er bepaalde klachten die wijzen op een slechter of juist milder beloop van de ziekte?

Bij vragen of interesse over COVID-OLD kunt u contact opnemen de stuurgroep van de COVID-OLD studie.

Dit artikel is geplaatst in Algemeen.